Er wordt momenteel nog gewerkt aan deze pagina.

De link naar het inschrijvingsformulier werkt nog niet. 

 

EERSTE COMMUNIE

De eucharistie is de bron en het hoogtepunt van ons leven als christen (cf. Lumen Gentium, Tweede Vaticaans Concilie). Als we deelnemen aan de eucharistie, dan maken we ten volle deel uit van de grote gemeenschap van christenen. Van daaruit mogen we ons gezonden weten om aan de slag te gaan in de concrete wereld rondom ons. De eerste communie is dan ook meer dan louter het vieren van een mijlpaal of een groot schoolfeest. Het is echt een ontmoeting met Jezus.  

eerste communie

In onze pastorale eenheid gebeurt de voorbereiding op de eerste communie op dit moment in de school. De priesters staan in contact met de verschillende scholen en worden ook betrokken in deze voorbereiding. Indien uw kind niet naar een school gaat die in onze pastorale eenheid is gelegen, maar toch graag zijn eerste communie in Brugge doet, is dit ook mogelijk. De eerste communie wordt dan opgenomen in een gewone weekendviering. U kunt hiervoor alle gegevens invullen in ons inschrijvingsformulier (klik op de link) en dan nemen wij contact met u op. In samenspraak met de priester wordt een kerk en een moment vastgelegd. 

Voor meer info: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050/33 68 41.