We kunnen rekenen op verschillende mooie initiatieven:

sociale projecten dicht bij huis

MensaS Huis “Mensa” wil een voorlopige thuis bieden aan thuisloze vrouwen, eventueel met kinderen. De zusters van Don Bosco geven de voorkeur aan de minsten.
MensaS Integraal werkt rond huiswerk- en studiebegeleiding, het bevorderen van zelfstandigheid van de deelnemers, ontmoeting en integratie evenals interreligieuze dialoog.
MensaS Open Balie is een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen verpozen en tot gesprek komen. Welkom elke dinsdag- en donderdag van 9u30 tot 11u voor een tas koffie of thee met een koekje. Ook open elke zaterdag van 11 tot 12 uur (met kans op maaltijd) en op de meeste feestdagen.
MensaS

Poverello is een plaats waar je op weekdagen dagelijks warm kan eten of een tas soep kan krijgen tegen een kleine vergoeding.

MensaS De Sint-Michielsbeweging wil jonge mensen begeleiden in hun geloofsgroei als christen. Vanuit de oproep van Jezus’ Blijde Boodschap willen we het Evangelie handen en voeten geven. We proberen in vriendschap op weg te gaan met mensen in nood.
MensaS Vincentius Brugge Sint-Pieters bedeelt maandelijks voedsel in Huize Fotini.
MensaS Solidariteit Onthaalhuis Christus Koning (SOC) heeft een onthaalhuis dat een verblijf biedt aan daklozen en vluchtelingen. Een groep omarmers begeleidt de inwoners van het onthaalhuis.
   

 

missieprojecten

missiekring SA S Missiekring Sint-Anna bouwt samen met alle medewerkers bruggen over de landsgrenzen heen; delen in enthousiasme en motivatie, solidariteit en engagement om zo mens te zijn voor elkaar. Ons jaarlijks hoogtepunt: het missieweekend in oktober in verbondenheid met onze projecten. 
missiekring Sint-Donatianus Missiewerkgroep Tulay wil een brug slaan naar andere continenten. Ze wil verder bouwen op wat was, maar ook een brug slaan naar arme, noodlijdende gemeenschappen in de hele Derde Wereld.
   

 

werkgroep solidariteit

Met de werkgroep 'solidariteit' komen we samen om Welzijnszorg en Broederlijk Delen praktisch voor te bereiden. Heb je zin om mee te werken met Welzijnszorg of Broederlijk Delen stuur gerust een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..