Inspirerende initiatieven

 

Het vredeslichtVredeslicht

Het vredeslicht is een wereldwijd initiatief dat warmte, vreugde en licht wil doorgeven. Het reist vanuit Bethlehem via Wenen naar ruim 30 landen, zonder onderweg te doven.

De startplaats is niet toevallig. In het multiculturele Bethlehem loert om elke hoek de kans op conflict. Vrede is er alleen mogelijk vanuit een bewuste handreiking van elke persoon en vanuit iedere overtuiging.

Ook België ontvangt een vonk van dit licht en verspreidt het naar verschillende steden. In Brugge komt het vredeslicht aan in de Magdalenakerk. Het wordt er op 22 december 2021 om 18u30 verwelkomd met een sfeervolle ceremonie in kleine kring, omwille van de veiligheid. We voorzien een livestream voor iedereen die het moment toch graag meevolgt via https://www.youtube.com/channel/UCSgrB7pyJ2Rxc0wrPxkBzvQ.

Contemplatieve dialoog

Elke laatste dinsdag van de maand nodigen wij jullie uit voor een contemplatieve dialoog van 19u30 tot 21u in de kapel van de Karmelieten, Ezelstraat 28 in het centrum van Brugge.contemplatieve dialoog

In een contemplatieve dialoog wordt in groep uitgewisseld over een spirituele tekst. In deze reeks gaan we op weg met ‘Handelingen van de Apostelen’.

We kiezen voor volgende data: 26/10, 30/11, 28/12, 25/01, 22/02, 29/03, 26/04 en 31/05

Voor inschrijvingen stuur een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of bel op het nr. 050 33 68 41 

Boekje geloofsverdieping SBoekje Geloofsverdieping

In het boekje "Geloofsverdieping" vindt u een rijke bron van mogelijkheden tot geloofsverdieping die men aanbiedt in de Pastorale Eenheid Sint‐Donatianus.

We zijn ons ervan bewust dat het aanbod in deze brochure niet volledig is, maar het biedt de kans om u verder in te lichten langs de vermelde contactpunten.

Ademtocht

Adem-Tocht

Niet minder dan 14 mensen zijn op de uitnodiging van de stichtingsvergadering ingegaan! Na een kennismaking met elkaar werd het onderwerp van de maand 'Troosten, geen dam tegen, maar een bedding voor het verdriet' besproken. De zusters van De Potterie werden bedankt voor hun gastvrijheid en de data voor de volgende (maandelijkse) bijeenkomsten werden vast gelegd op de laatste donderdagnamiddag van de maand om 14.30 u.

U bent welkom als U intussen senior bent !
Wie interesse heeft kan ook eens vrijblijvend van Adem-Tocht komen proeven op een bijeenkomst in het klooster van de zusters van Onze-Lieve-Vrouw van De Potterie, Potterierei 79 (er is parkeergelegenheid naast het klooster).

Jan Tilleman is geestelijk begeleider van de groep en Dirk François voorzitter.

Meer info: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., 0473.849795