Hier vindt u zinvolle inspirerende initiatieven.

 

babelatelier2019Adem-Tocht

In alle kerken staat binnenkort de homilie in het teken van Adem-Tocht. Deze spiritualiteitsbeweging wil tegemoet komen aan senioren die bezig zijn met geloof en zingeving. Ons bisdom telt ongeveer 70 groepen die maandelijks samenkomen.

In Brugge wordt een nieuwe groep opgericht.

Op donderdagnamiddag 31 oktober om 14.30 u. komt men voor de eerste keer met geïnteresseerden samen in het klooster van de zusters van Onze-Lieve-Vrouw van De Potterie, Potterierei 79 (er is parkeergelegenheid naast het klooster). Jan Tilleman wil geestelijk begeleider zijn van de groep en Dirk François voorzitter. Het thema is ‘Troosten: geen dam tegen, maar een bedding voor het verdriet’.
U bent welkom als U intussen senior bent !

Nadere informatie volgt nog in de volgende editie van Kerk & Leven en op www.kerkinbrugge.be.

Meer info: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., 0473.849795
 

Het Babelatelierbabelatelier2019

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo ontstoffen we de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Maria Magdalena: hoer, zondares, minnares, apostel, mystica?

Maria Magdalena beroert al eeuwen de gemoederen. Hoer, zondares, minnares, apostel of mystica. Voorwerp van legendevorming en tot op de dag van vandaag inspirerend voor velen. Er staat een evangelie op haar naam, en in de vroegchristelijke literatuur komt ze vaak ter sprake. De apostelen vluchten weg als het moeilijk wordt, maar zij blijft Jezus volgen. Zij staat onder het kruis en is kroongetuige van de verrijzenis van Jezus.

Kom mee op ontdekkingstocht in het babelatelier. Elke avond belichten we één facet van dit veelzijdige personage.

Maria Magdalena en het red light district

Maandag 2 november 2019

Brigitte Balfoort en Koen Dekorte

 

Een initiatief van YOT vzw i.s.m. Bijbelhuis Zevenkerken en Motief vzw.

 

Cappuccino-avonden

Cappuccino2019

In deze reeks Cappuccino-avonden willen wij stilstaan bij de ontmoeting van Franciscus met de sultan 800 jaar geleden.. Hoewel vaak geconfronteerd met de extreme uitwassen van enkele Islam-groeperingen maakt een bezinning op het geloof van de Islam ons ontvankelijk voor de rijkdom van deze geloofstraditie. Franciscus is in de ontmoeting met de sultan een evangelische broeder geweest die vrede en verzoening metterdaad beleefde, omdat de moslim evenzeer een kind van God is en een broeder die onze eerbied waardig is.

Broeder Franciscus, man van vrede

Dinsdag 22 oktober 2019

Inleider: Klaas Blijlevens

 

Een initiatief van Tauwest.