Hier vindt u zinvolle inspirerende initiatieven.

 

AdemtochtAdem-Tocht

Op donderdagnamiddag 31 oktober ging dan de (her) stichtingsvergadering van Adem-Tocht in Brugge door. Niet minder dan 14 mensen zijn op de uitnodiging ingegaan. Na een kennismaking met elkaar werd het onderwerp van de maand 'Troosten, geen dam tegen, maar een bedding voor het verdriet' besproken. De zusters van De Potterie werden bedankt voor hun gastvrijheid en de data voor de volgende (maandelijkse) bijeenkomsten werden vast gelegd op de laatste donderdagnamiddag van de maand om 14.30 u.

U bent welkom als U intussen senior bent !
Wie interesse heeft kan ook eens vrijblijvend van Adem-Tocht komen proeven op een bijeenkomst in het klooster van de zusters van Onze-Lieve-Vrouw van De Potterie, Potterierei 79 (er is parkeergelegenheid naast het klooster).

Jan Tilleman is geestelijk begeleider van de groep en Dirk François voorzitter.

Meer info: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., 0473.849795
 

Het Babelatelierbabelatelier2019

Er is Babelse spraakverwarring over de Bijbel. In het Bab[b]elatelier gaan we met elkaar aan de babbel over de Bijbel. Zo ontstoffen we de oude grondteksten. Om onze eigen denkkaders en patronen te doorbreken. Om helderder te zien, anders te horen, iets nieuws te ervaren. Het atelier is een werkplek waar we ons denken, voelen en doen samenleggen.

Maria Magdalena: hoer, zondares, minnares, apostel, mystica?

Maria Magdalena beroert al eeuwen de gemoederen. Hoer, zondares, minnares, apostel of mystica. Voorwerp van legendevorming en tot op de dag van vandaag inspirerend voor velen. Er staat een evangelie op haar naam, en in de vroegchristelijke literatuur komt ze vaak ter sprake. De apostelen vluchten weg als het moeilijk wordt, maar zij blijft Jezus volgen. Zij staat onder het kruis en is kroongetuige van de verrijzenis van Jezus.

Kom mee op ontdekkingstocht in het babelatelier. Elke avond belichten we één facet van dit veelzijdige personage.

Maria Magdalena en De Da Vinci Code

Datum: verzet naar maandag 8 juni om 20 u. (Indien de omstandigheden het ons toelaten)
Kristien Hemmerechts en Koen Dekorte

Een initiatief van YOT vzw i.s.m. Bijbelhuis Zevenkerken en Motief vzw.