meersenhuis logo

 

Het parochiaal centrum "het meersenhuis" bevindt zich in de Oostmeers 3 en werd enkele jaren geleden grondig gerenoveerd.
Hier vinden allerlei activiteiten van de parochie plaats: de vormselvoorbereiding, vergaderingen, bijeenkomsten van de missiewerking ...

De zaal en de goed uitgeruste keuken zijn ook beschikbaar voor uw vereniging of familie. De bovenzaal biedt een capaciteit voor 30 mensen. In de grote zaal beneden kunnen er 120 mensen aan tafel.

De feestzaal

Deze feestzaal biedt ruimte voor ca. 120 personen. Er is een moderne bar met koelkast en professioneel koffiezetapparaat. De zaal is uitermate geschikt voor muzikale of andere evenementen. Bij de verbouwing werd ruime aandacht besteed aan de akoestiek in de zaal, de nieuwe stereo-uitrusting is van prima kwaliteit. Er is een projectiewand met beamer waarop uw laptop kan worden aangesloten. Achteraan de zaal is het sanitair, er werd speciale aandacht aan minder validen besteed. Buiten kunt u genieten op het heerlijk zonnige terras. Bij de grote zaal hebt u ook de mogelijkheid om de keuken te gebruiken.
De nieuwe keuken is volledig uitgerust: een gasfornuis met vijf bekkens, een hete lucht oven, een microgolfoven, een warmhoudlade en een vaatwasser (mits vergoeding). In de berging staat nog een koelkast en diepvries ter beschikking. Er is voldoende serviesgoed en bestek voor 120 personen.

Kleine zaal

De kleine zaal op de eerste verdieping biedt voldoende ruimte voor een vergadering van ca. 30 personen. Vanuit het dakraam hebt u een mooi uitzicht op de toren van de Sint-Salvatorkathedraal en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De zaal staat ter beschikking voor alle godsdienstige, culturele of sociale groepen.

Contact en reservatie:

Erika Leenders
Bakkersstraat 2
8000 Brugge
0474/17.95.95
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of via formulier-meersenhuis.kerkinbrugge.be

 

Foto's

 

Feestzaal

meersenhuis feestzaal1 S meersenhuis feestzaal2 S meersenhuis feestzaal3 S meersenhuis feestzaal4 S meersenhuis feestzaal5 S

Keuken

meersenhuis keuken1 S meersenhuis keuken2 S

Kleine zaal

meersenhuis bovenzaal1 S meersenhuis bovenzaal2 Smeersenhuis bovenzaal3 S meersenhuis bovenzaal4 S

Terras

meersenhuis buitenzicht1 S meersenhuis buitenzicht2 S meersenhuis buitenzicht3 S meersenhuis buitenzicht4 S

 

Gebruikvoorwaarden

 

Financiële afspraken

De gebruiksprijs omvat het gebruik van de lokalen volgens de gekozen formule tijdens de datum en de uren volgens de overeenkomst en het verbruik van elektriciteit, gas en water.
Waarborg: 50 euro te storten ten laatste veertien dagen na ontvangst van deze overeenkomst. Deze waarborg dient als vergoeding bij eventuele schade en als onkostenvergoeding bij annulering binnen twee maanden voor het gebruik van de zaal.
De gebruiksvergoeding en alle bijkomende kosten (consumpties, nieuwkuis tafellinnen) worden verrekend op de factuur.

De betaling gebeurt door overschrijving van het verschuldigde bedrag op de bankrekening van de VZW DWBS, afdeling Sint-Salvator & O.-L.-Vrouw 001- 3073562-96 en dit binnen veertien dagen na ontvangst van de factuur.

Algemene afspraken

Het Meersenhuis staat ter beschikking van de verenigingen van de pastorale eenheid Sint-Donatianus Brugge en alle andere organisaties die zich op godsdienstig, sociaal of cultureel gebied inzetten. De lokalen zijn eveneens beschikbaar voor familiebijeenkomsten.

De sleutel wordt afgehaald en teruggebracht bij de verantwoordelijke Erika Neels, Bakkerstraat 2, 8000 Brugge tel. 050 34 86 12 of tijdens haar afwezigheid bij een door haar aangeduide vervanger.

Aan de muren mogen geen affiches gekleefd of vastgekleefd worden.

De gebruiker mag een bierhandelaar en/of traiteur aanspreken op eigen verantwoordelijkheid. De gebruiker is verantwoordelijk voor het tijdig verwijderen van alle materiaal van deze laatsten.

Het is verboden voertuigen te parkeren op de binnentuin. Enkel laden en lossen van zwaar materiaal is toegelaten.

Een barbecue is enkel toegelaten in openlucht op de binnentuin. Er zal steeds een bescherming onder de installatie worden aangebracht om bevuiling van de tegels te voorkomen. De assen moeten steeds verwijderd worden en mogen niet uitgestrooid worden op de binnentuin noch in de tuin.

Omwille van de brandveiligheid is het verboden te roken binnen het gebouw. Op de binnentuin mogen geen sigarettenpeuken of ander vuil achtergelaten worden.

De schoonmaak moet onmiddellijk na het gebruik van de lokalen gebeuren. Schoonmaken houdt in: zaal- en keukenmeubilair schoonmaken en op de oorspronkelijke plaats terugzetten, dweilen van de zaal, toiletten, keuken en bar (indien gebruikt), afwassen en terugplaatsen van het gebruikte keukenmateriaal in de kasten. Poetsmateriaal is ter beschikking in het gebouw. De inrichter zorgt zelf voor keukenhanddoeken voor de vaat. Etensoverschotten worden met eigen middelen meegenomen, niet met gerei van de zaal.

Bij het verlaten van het gebouw worden alle lichten gedoofd, de verwarming uitgezet en de stekkers van de koelkast in de keuken uitgetrokken, tenzij anders afgesproken.
Na gebruik van de lokalen beoordeelt de verantwoordelijke de netheid van de inrichting. Een onzorgvuldige schoonmaak wordt verrekend via de waarborg of een bijkomende factuur.

De gebruiker is verantwoordelijk voor zijn eigen afval. Voor de afvoer hiervan moet hij zelf de nodige vuilniszakken (restafval en PMD) meebrengen. De gebruiker zal alle gevulde zakken en het glasafval meenemen bij het verlaten van het gebouw. De zakken mogen niet achtergelaten worden en ook niet langs de straatzijde geplaatst worden.

Bij aankomst zijn de lokalen verzorgd en in goede staat. Indien u toch schade zou vaststellen bij het in gebruik nemen van de lokalen, dient dit bij aankomst gemeld te worden bij de verantwoordelijke.
Indien schade wordt toegebracht aan het ter beschikking gestelde gerei, wordt een vergoeding gevraagd ten bedrage van de nieuwkoopprijs. Deze wordt verrekend via de waarborg of een bijkomende factuur.
De schade toegebracht aan onroerende goederen of aan het gebouw, die door een lid van de Raad van Beheer wordt vastgesteld en begroot, dient vergoed te worden binnen de 8 dagen na de begroting. Bij discussie in verband met de grootte van het te betalen bedrag, kan een expert aangesteld worden op kosten van degene die de schade heeft berokkend of de ondertekenaar van de gebruiksovereenkomst.

Alle kosten en verantwoordelijkheden die voortvloeien uit de organisatie van de activiteit vallen ten laste van de gebruiker (bv. Sabam, Billijke vergoeding, ...)

De VZW is voldoende verzekerd inzake burgerlijke aansprakelijkheid. De VZW kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongevallen of andere eventueel schadelijke gevolgen, die zouden voortvloeien uit het gebruik van de roerende of onroerende goederen.

Alle niet voorziene gevallen worden door de Raad van Beheer van de VZW geregeld.

Het gebruik van het Meersenhuis is definitief geboekt na het ondertekenen van deze overeenkomst en na ontvangst van de waarborg.

 

Het huishoudelijk reglement

 

Deze zaal wordt onderhouden door vrijwilligers.
Naast hun gewone dagtaak houden zij de zaal netjes.
Mogen zij rekenen op uw steun?

Maak het hen gemakkelijk en volg deze richtlijnen, dan kan u ook de volgende keer nog genieten van hun belangeloze inzet.

Brandveiligheid
Bij het binnenkomen van het Meersenhuis moet de gebruiker onmiddellijk de 2 buitendeuren in de zaal (nooduitgangen) openen, dit gedurende de volledige aanwezigheid. Alsook de voordeur, aan de kant van de Oostmeers is een nooduitgang en moet uit slot zijn.

In de keuken...
Wil het serviesgoed, de glazen en bestek afwassen, afdrogen en op hun plaats terugzetten. In de rekken en kasten zijn er etiketten aangebracht zodat u kan weten waar hun plaats is. Het werkblad en de oranje beschermplaat aan de muur in de keuken afwassen. Het fornuis en de dampkap ontvetten. Vergewis u er van dat de dampkap is uitgeschakeld. De oven schoonmaken. De frietketel leegmaken en schoonmaken a.u.b. De keukenvloer wordt na gebruik gestofzuigd en gedweild. Vuilniszakken naar huis meenemen.

In de zaal...
Wil de tafels en stoelen terugplaatsen volgens het plan. De tafels en het werkoppervlak van de bar afwassen met detergentGraag de zaal stofzuigen en dweilen. Vergewis u er van dat de geluidsinstallatie is uitgeschakeld. De 2 buitendeuren (nooduitgangen) bij vertrek terug sluiten.

Het sanitair...
Toiletten met product reinigen.

De tuin...
Wil er op letten dat er geen zwerfvuil achterblijft tussen de beplanting van de tuin.

Verwarming
Bij het verlaten van het Meersenhuis de thermostaat in de zaal bedienen met het pijltje naar beneden, tot op 10°C.