Gelovigen kunnen vanaf woensdag 1 september 2021 opnieuw samen vieren zonder beperkingen van aantal en afstand; het mondmasker blijft wel verplicht.

De erediensten krijgen groen licht om vanaf komende woensdag 1 september 2021 samen te vieren zonder beperkingen van aantal en afstand. Enkel het mondmasker blijft verplicht.

Het Ministeriële Besluit, dat op 26 augustus 2021 in het Staatsblad verscheen, stelt in artikel 14 dat de social distancing (1,5 meter afstand ) niet meer van toepassing is in de gebouwen van de eredienst en tijdens de uitoefening van de eredienst. Ook de maximumgrens van het aantal gelovigen valt weg.

Arnold Traen SSinds 1 januari 2021 begon Arnold Traen als pastoraal onthaalmedewerker in de Sint-Salvatorskathedraal. Voor velen in het Brugse is Arnold reeds gekend, vooral in zijn woonplaats Assebroek. Hoog tijd om eens dieper te kijken waar zijn inspiratie ligt en wat pastoraal onthaalmedewerker juist inhoudt.

Trappist van achtergrond.

Op 1 april 2021 was het exact 30 jaar geleden dat ik intrad als trappist in de abdij van Zundert. Zundert, een dorp gelegen net over de grens in Nederland. Ik was toen 33 jaar en dat was op slag het einde van mijn openbaar leven (met een knipoog).

202003kerknetcoronafaqS

Op Kerknetwebsite van bisdom Brugge is er een rubriek met ‘veelgestelde vragen’ gepubliceerd. Die wordt aangepast in functie van nieuwe richtlijnen van de overheid of de bisschoppenconferentie. Ze vullen ook aan met antwoorden op vragen die ze binnenkrijgen.

Ga naar de Veelgestelde vragen Coronamaatregelen van bisdom Brugge

Meer info over "Gezondheid en preventie bij sociaal contact tijdens de coronacrisis" vindt men hier.

 

 

Bisschop Lode Aerts
heeft Hans Schilders benoemd tot parochieassistent
en Stijn Vanhee benoemd tot medepastoor
in de pastorale eenheid St.-Donatianus te Brugge.

Omwille van de nieuwe richtlijnen inzake de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt om de aanstellingsviering van Stijn en Hans uit te stellen naar 17 oktober 2021.

Dank om je begrip!