bisschoppenconferentieDe bisschoppen hebben een draaiboek klaar met alle veiligheidsvoorschriften voor de heropening van de kerken voor de eredienst met publiek.

Lees het artikel van De Bisschoppen van België.

Lees hier het draaiboek van de katholieke Kerk bij de hervatting van de publieke liturgische vieringen.

 

Via Kerknet en de nieuwsbrief van het bisdom vernemen we de benoeming van priester Rik.

Rik wordt met ingang van 1 september pastoor van de pastorale eenheid Sint-Franciscus in Oostkamp en meewerkend priester in Brugge.

Pr Rik en Poe

Niet in mijn naam…

DS 20/5/2020: Een groep jonge katholieken stapt naar de Raad van State om het verbod op godsdienstige bijeenkomsten te laten schorsen, gesterkt door Duitse en Franse arresten.

Blijkbaar is wachten en luisteren naar burgerlijke overheid niet aan iedere christen gegeven. Vanuit conservatieve hoek wordt geduwd en gepusht om eucharistievieringen te doen en bij te wonen. Naar het voorbeeld van geestesgenoten in de Verenigde Staten en andere landen, waar ze zelf naar verwijzen, hebben sommigen katholieken het er moeilijk mee dat ze geen eucharistie hebben.

In veel van onze parochies hebben we gezocht om de verbondenheid levendig te houden en het evangelie op alle mogelijke manieren bij de mensen te blijven brengen. We hebben, uit burgerzin en bewust van de ernst van de situatie, mensen opgeroepen om in hun kot te blijven en gezond te blijven.

Hoe kunnen dak- en kanslozen de corona-maatregelen naleven en overleven?

Vandaag verstillen onze dagelijkse activiteiten en alle bijhorende sociale contacten. Dit maken heel wat mensen mee, ze worden op de proef gesteld. Het normale dagelijkse leven valt stil en sommigen zijn helemaal alleen, voor lange tijd.

Brugse kerken delen licht

Brugse kerken delen licht is een initiatief van de oecumenische studie- en werkgroep West-Vlaanderen. Tijdens de coronacrisis willen we kerken uitnodigen om licht te delen met elkaar. Wat is de bedoeling? Steek een kaars aan in jouw kerk en maak daar een foto of video van. Stuur deze door naar ons mailadres: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Je kunt bij je berichtje ook een kort gebed, een lied of woorden van bemoediging en troost meegeven. We plaatsen de foto's en video's op deze facebookpagina en zo ontstaat er in Brugge een digitale fakkeltocht: licht dat van kerk naar kerk gaat als teken van hoop, liefde en verbinding. Alle kerkgenootschappen zijn welkom om mee te doen!

Ook op Facebook: https://www.facebook.com/Brugse-kerken-delen-licht-101092678206616

 
 

Vanaf zondag 22 maart tot het einde van de corona-epidemie zullen elke zondag de klokken van alle katholieke kerken in ons land samen luiden van 9.55 uur tot 10 uur.

Met dit samen luiden van de klokken wil de katholieke gemeenschap van ons land eenieder in deze moeilijke periode een hart onder de riem steken, in het bijzonder de zieken en allen die zich voor hen inzetten.

Op Kerknetwebsite van bisdom Brugge is een rubriek met ‘veelgestelde vragen’ gepubliceerd, die de komende dagen wordt aangepast in functie van nieuwe richtlijnen van de overheid of de bisschoppenconferentie. Ze vullen ook aan met antwoorden op vragen die ze binnenkrijgen.

Ga naar de Veelgestelde vragen Coronamaatregelen van bisdom Brugge

Op Kerknet verscheen de brief van onze bisschop Lode Aerts "Anderen nabij zijn, in tijden van afstand houden"

Klik hier om de brief te lezen

Vieringen afgelast

Vanwege de huidige evolutie van de corona-epidemie beslist de Bisschoppenconferentie van België om alle publieke liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk in ons land te schorsen.