We herinneren ons allemaal nog de actie van Welzijnszorg ‘Zet je benen in tegen armoede’.
Wegens het succes willen we graag de lijn doortrekken naar Broederlijk Delen. Enkele teamleden zullen op zondag 14 maart de 9 kerken van het centrum van Brugge met elkaar verbinden door te stappen, fietsen, steppen of skeeleren.

Wil je graag onze ‘sportieve actie’ steunen dan kan je een vrijwillige bijdrage storten op de rekening van Broederlijk Delen BE12 0000 0000 9292 met als mededeling "Pastorale Eenheid Sint Donatianus Brugge" of via onderstaande QR-code

Broederlijk Delen QR

Met aswoensdag startte op 17 februari de veertigdagentijd. Voor het tweede jaar op rij zal deze veertigdagentijd anders verlopen. Door de coronamaatregelen kunnen we niet samen komen om te vieren, voor een sober maal of een solidair ontbijt.
Toch willen we de solidariteit met onze wereld, die zo centraal staat in de spiritualiteit van de veertigdagentijd, ook dit jaar voluit beleven. Want delen doet goed!

Gedurende de veertigdagentijd kan je de campagne van Broederlijk Delen ontdekken, door langs te gaan in drie van onze kerken.

Ministerieel besluit vanaf 27 november

-> Er zijn GEEN MISVIERINGEN meer tot 1 april 2021.

-> Enkel UITVAARTEN zijn toegestaan met maximaal 15 aanwezigen per familie, kinderen -12 jaar niet inbegrepen.

De meeste kerken blijven open voor persoonlijk gebed.
Maximum 4 mensen per gezin/groep kunnen de kerk binnenkomen, kinderen -12 jaar niet inbegrepen, weliswaar op veilige afstand.

Meer info over "Gezondheid en preventie bij sociaal contact tijdens de coronacrisis" vindt men hier.

 

 

Bisschop Lode Aerts
heeft Hans Schilders benoemd tot parochieassistent
en Stijn Vanhee benoemd tot medepastoor
in de pastorale eenheid St.-Donatianus te Brugge.

Omwille van de nieuwe richtlijnen inzake de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt om de aanstellingsviering van Stijn en Hans uit te stellen naar 17 oktober 2021.

Dank om je begrip!

 

Op Kerknetwebsite van bisdom Brugge is een rubriek met ‘veelgestelde vragen’ gepubliceerd, die de komende dagen wordt aangepast in functie van nieuwe richtlijnen van de overheid of de bisschoppenconferentie. Ze vullen ook aan met antwoorden op vragen die ze binnenkrijgen.

Ga naar de Veelgestelde vragen Coronamaatregelen van bisdom Brugge