Bergrede door Fra Angelico Firenze Wikimedia Commons Header

Het CCV biedt tweejaarlijks een leerhuis aan. Als pastorale eenheid willen we hier ook het komende werkjaar terug aan deelnemen. Het thema voor 2022-2023 is 'Hij nam het woord en onderrichtte hen' (Mt 5,2). Het wordt een diepgaande kennismaking met de woorden van Jezus in het evangelie volgens Matteüs als bron van inspiratie voor het geloofsleven vandaag.

Affiche nocturnes 2022 headerWe kunnen stilaan spreken van een traditie. In juli en augustus blijft de kathedraal elke woensdagavond wat langer open voor de nocturnes. Om 20.30 u. geeft Jan Tilleman toelichting bij één van de vele kunstschatten in de kathedraal. Om 21.00 u. is er dan een gratis concert door jonge, beloftevolle muzikanten. Van harte welkom! Lees verder om het volledige programma te zien. 

prayer klDe situatie in Oekraïne houdt iedereen bezig. Alle hulp is nu belangrijk voor de Oekraïners. Als pastorale eenheid willen we ook ons steentje bijdragen. We zetten in op gebed en ook op solidariteit door goederen en geld in te zamelen om de vluchtelingen uit Oekraïne te helpen.wit break